Luotolla vaatteita ja kenkiä

Onko teillä lukijat kokemuksia lastenkenkien tilaamisesta netistä? Oon kyllä tilannut jonkun verran, mutta onhan se vähän haastavaa.

Yleensä se on haastavaa jo siks, että aina ku niitä kenkiä ja vaatteita tarttis ostaa ni ei tietenkää oo rahaa. Onneks nykyään on niin helppo saada luottoa jopa vaate- ja kenkäkaupoista! Lähes kaikista kaupoista netistä saa tilattua laskulla, eli maksaa vaikka osan heti ja sit seuraavassa kuussa loput! Kyllä mää ainakin aika paljon käytän tätä systeemiä, varsinkin jos pitää tilata enemmän kerralla! Täällä lisää vinkkejä nettiostoksiin.

Listaan tästä seuraavassa että miks se kenkien ostaminen on haastavaa.

  1. Mistä löytää hyvän kenäkaupan? Nykyään on helppoa ku löysin sivuston kenkäkaupat.fi,  josta näkyy paitsi netin kenkäkaupat myös samalta sivulta heti, jos kyseiseen kauppaan on esim voimassaolevia alennuskoodeja. Mää käytän aika paljon esim Brandosin kenkäkauppaa samoin Spartoolta oon joskus tilannu lapsille kenkiä.
  2. Mistä tietää oikean koon? Joka valmistajalla tuntuu olevan ihan omat kokotaulukot, toisaalta monesti kengän mallikin vaikuttaa mikä on oikea koko. Samoin se, onko kenkä talvi- vai kesäkenkä. Talvikenkä kannattaa olla puolta tai numeroa isompi että kenkään jää tarpeeksi ilmaa joka pitää lämpimänä. Paras on mitata kaikkien jalka ja kattoa kenkäkaupan kokotaulukosta oikea koko. Lapsille arvioida vaan 1,5 senttiä isompi kenkä niin hyvä tulee!
  3. Tilaa kaksi kokoa. Toinen kenkäpari numeroa suurempi kuin arvelet. Nykyään ylimääräiset on helppo palauttaa. Näin saat varmasti sopivan koon!
  4. Mitkä ovat postikulut? Kaikkein suurimmat kaupat maksaa ilmaiset postikulut samoin palautuksen. Todella usein postikuluista on alennuskoodeja ainakin niin että jos tilaus on tarpeeksi suuri postikuluja ei makseta. Zalandolla ainakin on ilmaiset kulut. Siellä on muuten hyvä valikoima myös lasten kenkiä. Jotkut pienemmät kaupat kuitenkin veloittavat joskus isoja summia postikuluina.
  5. Mikä on toimitusaika? Zalando koittaa aina olla nopea, mutta kyllä sieltäkin se viikko menee ku se paketti tulee Euroopasta. Joillakin kaupoilla voi mennä kolmekin viikkoa, mutta tää on asia jota nettikaupat haluaa kehittää koko ajan, joten eiköhän me saada tulevaisuudessa paketit parissa päivässä vaikka ne tulis kaukaakin!
  6. Miten maksaa? Kyllä nykyään joka kaupassa saa valita monen eri maksutavan välillä. Verkkopankit, luottokortti, Paypal, lasku, tili, osamaksu…. Tämä ei ole ongelma kun vain on rahaa millä maksaa!

Oliko näistä yhtään apua?! 😀 Kuulemisiin taas!

Leave a comment