Aseet flunssaa vastaan

Taas se uhkaa. Kevään inhotuin vieras.

Nenä vuotaa. Yskittää ja kurkku on kipeä. Viluttaa, lihaksia jomottaa. Räkää siellä, täällä ja päässä. Pakko jättää taas jumppa väliin ja työt vähemmälle, sen sijaan heittäytyä sohvan nurkkaan viltti päällä tuijottamaan sarjoja.

Flunssa on täällä taas. Taistelu alkakoon. En todellakaan halua enkä AIO tulla nyt sairaaksi. Mitkä keinot käyttöön?

Kyllä se vaan niin on, että se ykkösjuttu on

– LEPO

vaikka se onkin ärsyttävin ja turhauttavin ja aaaargh asia. En millään jaksaisi vain maata, maata ja maata, kuin tekemättä olisi miljoona ja yksi juttuja! Haluaisin lenkille, ulkona paistaa aurinko, tai salille, kaverit on lähdössä johonkin kivaan paikkaan enkä pääse mukaan! Hajotusten hajotus!! Mutta!

LEPO on se, joka oikeasti parantaa flunssasta. Nimimerkillä tylsästi kokemusta on ja törkeesti. Kerran olin kuukauden on-off-flunssassa, kun en levännyt. Loppujen lopuksi koko kuukauden kituuttelun jälkeen flunssa nosti niin kamalan kuumeen, etten lopulta voinut muuta kuin lopettaa sykkimästä ja levätä. Mutta JOS olisin levännyt heti, kun flunssa yritti tulla päälle, todennäköisesti se olisi kestänyt vain pari päivää. Pari päivää totaalista lepoa, mutta sen jälkeen taas oltais menty ja kovaa! No, kokemuksesta viisastuneena, kun toissapäivänä flunssa alkoi antaa pieniä sieviä merkkejä itsestään, löin liinat kiinni välittömästi. Äkkiä sohvalle ja lempparisarja pyörimään.

Lepo on Se Taikasana, mutta muitakin keinoja on, mukavampiakin (ja hei lepääminen on oikeasti ihan hauskaa sitten, kun PÄÄTTÄÄ levätä eikä yritäkään lähteä mihinkään). Oon kehitellyt sellaisen shotin, jonka nappaan heti, kun flunssa näyttää ensimmäiset merkkinsä. Siihen kuuluu rutkasti c-vitamiinia, d-vitamiinia, sinkkiä ja kaiken maailman superfoodit: chiaa, acaita, ihan kuulkaas raakakaakaojauhetta… 😀 En tiedä, suosittelenko kokeilemaan. Mutta minä uskon shottiini 120 % koska haluan sen placebonkin siihen kaupantekijäisiksi.

Shottien lisäksi lipitän teetä ihan mielettömiä määriä. Ja en mitä tahansa teetä, vaan PAKURIteetä. Pakuritee on ihan kingi. Keittelen sitä kunnolla ja hauduttelen, jotta kaikki superterveelliset ainesosat imeytyvät kunnolla veteen. Ja sitten vaan antaa mennä! Höystän teen hunajalla, joka helpottaa yskää sekä inkiväärillä, jonka pitäisi auttaa tulehdukseen. Ja olen oikeasti ihan satavarma, että pakuri auttaa, enkä ole ainoa! Kokeile vaikka!

Ja vielä pari sanaa siitä, että miten flunssa PIDETÄÄN poissa. Terveet elämäntavat kunniaan! Kunnon ruokaa ja sitä tarpeeksi. Paljon hyviä rasvoja, prodeja ja hiilareita. Ja se on tärkeä juttu, että ruokaa saadaan riittävästi, varsinkin paljon liikkuvalla. Ja nyt varmasti joku alkaa huudella, mutta hiilarit ovat tosi tärkeitä (varsinkin aktiivisesti liikkuvilla). Lepoa pitäis ottaa sen 8 tuntia joka yö ja liikkua pitäisi tarpeeksi mutta ei liikaa. Se on hyvin yksinkertaista, ei mitään uutta eikä yllättävää, mutta eikö ole jännää se, että aika harvassa ovat ne ihmiset, jotka näitä yksinkertaisia ohjeistuksia loppujen lopuksi pystyvät noudattamaan? Itsellä meinaa aina suistua siihen, että tulee syötyä liian vähän (ja joskus kausittain liikaa), liikuttua liikaa ja nukuttua liian vähän. Tulos aika usein on siinä sitten se mun lemppari eli flunssa.

Mutta sitten jos se tulee niin:

1. LEPÄÄMÄÄN sinne soffalle

2. shotteja eli SUPERFOODEJA JA VITAMIINEJA naamaan, kaksin käsin

3. PAKURITEETÄ, mieluiten litroittain

Siinäpä sellainen resepti, jolla selättää ärhäkimmänkin flunssan. Ootko samaa mieltä, vai onko sulla jotain muita taikatemppuja flunssaa vastaan?

Image

Leave a comment